valas vagy parterapia

Párterápia vagy válás legyen a következő programunk? -hangzik el a kérdés egy nyaralásból hazatérve.

Vajon hogy lehet ez? Hát nem ez a legszebb, legkipihentebb, legfeltöltődöttebb időszakunk? Nyaralás után… hm

Válás?

Nyaralás után miért gondolhatjuk azt, hogy egy percig sem maradunk tovább? Mi történhetett? Hogy juthattunk ebbe a helyzetbe?

Amikor egész télen arról ábrándoztunk, hogy hol töltjük el majd azt a kevés szabadságunkat, amikor előre örültünk, hogy végre nyaralni fogunk.

Az összes félretett pénzünket beletettük a nyári utazásba, hogy a lehető legjobb legyen. Feláldoztunk ezért annyi más apró örömöt, hogy összejöjjön.

Több munkát vállaltunk, hogy majd úgyis kipihenjük magunkat. Csak ez lebegett a szemünk előtt, hogy MAJD…

A lehetséges válaszok valószínűleg a fenti kérdésekben rejlenek, de ezekre nagyon nehéz magunktól rájönni, és még ezeken kívül is rengeteg fel nem tett kérdés van.

Amikor egy gyönyörű, ideális képpel a fejünkben indulunk útnak, és csak a lehetséges legjobb forgatókönyvet olvassuk.

Csak arra a mérhetetlen boldogságot adó időszakra figyelünk, és így túl sokat várunk attól a néhány héttől.

Ez elég nagy teher a saját vállunkon, de a környezetünkben lévőkére is rákerül.

És ha a nyaralás közben valami mégsem lesz tökéletes, vagy közbejön valami, újratervezünk, hogy megoldjuk és lehet, hogy másképp GONDOLJUK, mint a család… ebből azután bármi lehet.

Párterápia?

Ez elég jó ötlet egy ilyen feszült helyzetben. Jó lenne a kérdésekre megtalálni a válaszokat, mielőtt még végleg összeomlik minden.

Sajnos nagyon sok jelet hagyunk útközben figyelmen kívül. Amikor csak úgy haladunk az úton, a mókuskerékben futva.

Amikor télen kicsit magunkba fordulunk, amikor nem osztjuk meg a gondolatainkat, amikor egyedül tervezgetünk, amikor nincs idő egymást igazán meghallgatni és amikor már kedvünk sincs hozzá. Azt hisszük, hogy majd a nyaralás megoldja… de sajnos éppen, hogy akkor fognak ezek a ki nem mondott különbözőségek, másképp gondolkodásból adódó feszültségek kirobbanni.

A párterápia hasznos segítséget nyújt a kapcsolatok feltérképezéséhez, a működési zavarok megtalálásához, a javítás elkezdéséhez és a megújulás megtervezéséhez. Együtt fejlődhetünk és terelhetjük jobb irányba közös életünket, megerősödve.

A párkapcsolati tanácsadás új nézőpontokat ad, több választási lehetőséget, kedvezőbb hozzáállást. A közös munka elfogadóbb légkört teremt. Az elfogadás nagyobb szabadságot és elégedettséget szül. Mindezek hozadéka megbékélés magunkkal és a külvilággal, egy élhetőbb kapcsolat, nyugodt család. Gazdagodunk önismerettel és a párunk alaposabb ismeretével is.

Párterápia vagy válás? Melyik legyen?

Talán így már egyszerűbb a döntés. Párterápia vagy párkapcsolati tanácsadás lehet a megújulás, örömtelibb élet kezdete, egy felfrissített kapcsolathoz vezető út.

https://www.facebook.com/pozsonyiildiko.hu?locale=hu_HU