Egymásra fordított idő, közös élmény, kikapcsolódás, családi programok, együtt töltött hétvége, közös vacsora, esti beszélgetések, reggeli kávézás, nyugodt pillanatok…

Párkapcsolatunk boldogságáért sokat tehetünk azzal, ha szabad időnk egy részét kizárólag egymással töltjük. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy minden nap legyen alkalmunk arra, hogy osztatlan figyelmet fordítsunk egymásra.

Mit jelent ez?

Találjunk legalább fél óra zavartalan szabad időt naponta, amit párunkkal közösen tudunk eltölteni. Jó, ha néha egy-egy hétvégére is kiruccanunk kettesben, és ha minden évben gondoskodunk néhány napos üdülésről, környezetünk is hálás lesz érte, hogy újult erővel térünk vissza.

Szerencsés, ha van közös hobbink, amit rendszeresen együtt csinálhatunk kikapcsolódásként. Járhatunk együtt edzőterembe és koncertekre vagy gondozhatjuk együtt a kertet, szervezhetünk közösen túrát a hegyekbe, vagy gyűjthetünk könyvritkaságokat. Ezek mind közös élményekkel gazdagítják kapcsolatunkat. Az élmények elmélyítik egymáshoz való kötődésünket, a közös emlékek erősítik azt az érzésünket, hogy egymáshoz tartozunk.