Van valami, amivel szép lassan tönkretehetjük párkapcsolatunkat.

Ez pedig az a fajta hozzáállás, amikor problémáinkra úgy tekintünk, hogy „Majd csak lesz valahogy!”

Van, amikor a béke kedvéért inkább csendben félreállunk, beülünk egy kényelmes fotelba, várva, hogy a hirtelen fellobbanó tűz magától elaludjon. Nincs kedvünk, vagy erőnk vitatkozni, ezért elkerüljük azt. Vagyis szépen besöpörjük a szőnyeg alá a problémát, és úgy gondoljuk, hogy ezt megúsztuk.

Sokan félnek a hangos szóváltásoktól, konfliktuskerülők. Ilyenkor a béke csak látszólagos és egy időzített bombán ülünk. Megteremtettük a csöndet, de ez csak időleges, és nem lesznek elrendezve a dolgaink.

Ez a viselkedésmód alattomosan tönkreteheti amúgy jól működő kapcsolatainkat.

Konfliktuskezelésre van egy jól bevált módszer az elkerülés helyett. Ha párunkkal elhatározzuk, hogy ezentúl bármilyen helyzetben problémánk adódik, azt mindenféleképpen MEGOLDJUK, megkeressük a mindkettőnknek megfelelő megoldást, akkor a hosszútávú együttélés biztosításáért a legtöbbet tesszük. Akármilyen nehézséggel is kerüljünk szembe, bármennyi időre és energiára is legyen szükségünk ahhoz, hogy dűlőre jussunk, megoldjuk.  Ha ezt az elhatározásunkat be is tudjuk tartani, akkor egy nagyon erős összekötő erő fogja biztonságossá tenni párkapcsolatunkat.

Sok sikert, erőt és kitartást kívánok a sikeres problémamegoldásokhoz!