Veszekedéseinkkel az a legnagyobb baj, hogy közben sokszor megbántjuk egymást, és az nagyon tud fájni. Ez a fájdalom, pedig magától sajnos nem is múlik el, pedig a megbántás általában nem szándékos. Minél több ilyen rossz érzésünk keletkezik és marad bennünk, annál könnyebben jönnek elő újra és újra vitáink is. Ez egy ördögi kör.

Mit tegyünk, hogy jobban érezzük magunkat, és nem akarjuk, hogy párkapcsolatunk állandó harcszíntér legyen?

Ha szó nélkül elnézzük, hogy megbántottak minket vagy csak magunkban tartjuk a sérelmünket, azzal nagyon sok feszültséget hagyunk magunkban, az pedig hosszú távon nem jó, mert előbb-utóbb valahol ki fog jönni. Azzal sem megyünk sokra, ha visszatámadunk, vagy megbántással akarjuk viszonozni fájdalmunkat.

Megbántásra legjobb gyógyír a bocsánatkérés, de ez mégsem sikerül mindig.

Ha nem tudunk egymástól bocsánatot kérni, de szeretnénk fájdalmainkat enyhíteni, tegyük meg mi, saját magunk az első lépést! Először is vizsgáljuk meg saját felelősségünket: mivel járultam hozzá én ahhoz, hogy ez a helyzet kialakuljon? Mi lehet az én érzékeny pontom, amire ugrok? Vajon miért szeretnék az áldozat szerepében benne maradni? Milyen előítéletem van a párommal kapcsolatban?

A megbántás közös probléma, de ha ketten nem tudjuk azonnal megoldani, kezdjük el megtenni mi a magunk részéről amit tudunk, így könnyebben enyhülnek sérelmeink és nagyobb esélyünk lesz a harmónia visszaállítására.